perjantai 30. joulukuuta 2011

Puolipotkarit ja kaava

Innostuin Aenon tekemistä Monkey Spatseista. Pienimmällä on ollut krooninen puute puolipotkareista mutta niitä on valtavan tylsä ommella. Yhdistin sitten Monkey Spatsin idean ja puolipotkarit.
Tein ensin raitapyllyt mutta kuvioalue oli liian pieni joten muutin kaavaa. Leikkelin jo useammat potkarit joten puutostila alkaa tässä koossa olla ohi. Piirsin kaavan myös digimuotoon ja laitoin jakoon. Koko on 70. Pienoista painetta kun samalla syötin ja nukutin lasta ja nyt on tovin aikaa pojat odottaneet koneelle pääsyä. Hieman kaava kärsi kun nopeasti yritin piirrellä koneella.

14 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Hienot pökät ja suurkiitos kaavasta! Testasin sen jo, kuvia blogissani :D.

*marjuska* kirjoitti...

Tosi kivat! Täytyy ehkä testata kun ovat niin hienot. :-)

ketunpesän hanna kirjoitti...

niin hienot!ihailinkin näitä OE:n puolella ja ajattelin että pakko testata...mutta en ikinä olisi osannut tehdä kaavaa sen etsyn kuvan perusteella! hienoa, jättiläiskiitokset! :) 70 on vähän jo meille pieni mutta koitan osata suurennella. mitäs luulet, riittääkö jos laitan pituutta ja leveämmät saumanvarat? neitokainen siis käyttää kokoa 86.

joska kirjoitti...

Maijan pökät olivatki hienot, piti itsekin tehdä yhdet sivusaumattomat. :)

Marjuska, kiitos. Kannattaa kokeilla, vähän vaihtelua potkariompeluksiin.

Hanna, en osaa valitettavasti tuossa koon muuttamisessa kovin tarkasti auttaa vaikka sarjomista haluaisin kovasti oppia. Tuohon tyyliin tekisin varmaan itse yhdet kokeiluversiot.

Kaavassa taisi olla useampikin kämmi, etukappale on hiukan lyhyempi kuin takakpl ja taisi joku osa olla nurinniskoin. Luovuutta saa siis käyttää. ;)

Heluna kirjoitti...

Hienot on potkarit ja kiitos kaavasta :) Voisko saada ihan pikaisen selostuksen siitä että missä järjestyksessä housut kannattaa koota? Niin vähän vaatteita ommellut että auttaisi kummasti. Mikähän osa niistä on nurinniskoin? Näitä on siis pakko kokeilla, on niin söpöt.

joska kirjoitti...

Mulla on jotain kuvia valmistusvaiheesta, pieni mies vain syönyt kameran piuhaa niin ettei se enää toimi. Laitan kuvia jahka olen etsinyt toisen piuhan.

Leisa kirjoitti...

ihanat pökät ja tosi suur kiitos kaavasta. Olen ihan tosi huono piirteleen itse kaavoja (tosin piirtelen silti) ja olen noita monkey spatseja ihaillen katellu ja miettiny, et sukkaosa tulis tarpeeseen meillä. Nämä menee toteutukseen hetimiten

joska kirjoitti...

Kiitos Leisa, mukava kuulla. :)

Anonyymi kirjoitti...

Tulostelin kaavaa ja tuli mieleen että olisi hyvä kun kaavassa olisi tarkistusruutu. Vaikka sellanen 2cm*2cm ruutu josta voi tarkistaa että kaava tulostuu oikein. Tuli parannusvinkkinä vaan mieleen. :-)

*marjuska* kirjautumatta

joska kirjoitti...

marjuska; aivan totta, hyvä huomio. Jospa seuraavaan muistaisin sen sitten laittaa. :) On vain aina vähän köpöstyksiä nuo mun kaavat, huomaa ettei ole aiheeseen minkäänlaista koulutusta.

hiphei.vuodatus.net kirjoitti...

Kiitos kivasta kaavasta! Testattu ja tykätty! :-)

Häntähattu kirjoitti...

Kiitos kaavasta, mainio pöksyt! Oli pakko kokeilla heti, vaikka pöksyjen käyttöön ottoa saamme odottaa vielä tovin jos toisenkin :D

Johanna kirjoitti...

Hei, kiitos kaavasta, kai saan linkittää omasta blogistani tänne?

joska kirjoitti...

Tottakai. :)