perjantai 12. helmikuuta 2010

Raitaa

Esikoinen ei pidä huppareista talvella, huppu on kuulemma tiellä tai kastuu ulkona. Piirtelin sitten kaavat sopivaan collegetakkiin ja hyödynsin saatuja materiaaleja. Vetoketju lienee kierrätyskeskuksesta, muuten materiaalit on saatu eri ihmisiltä. Olen luvannut ottaa kaikki kankaat vastaan jos saan sitten itse perkata ja kuskata kierrätykseen ne mitä ei tule käytettyä. Hyvä diili. Hihat ja tausta on tummansinistä collegea, unohdin leikata kauluksen eikä sitä enää jämistä saanut, joten päädyin laittamaan kaksinkertaisen resorin. Jospa nyt pysyisi ryhdikkäänä, kun aimmin laitoin yksinkertaisena ja se lörpähti.


Tein takkia ompelukurssilla ja opin ompelemaan vetoketjun tuonne resorin sisään pussiin sekä sain vinkin vetoketjun ompeluun. Kangas kannattaa pitää mahdollisimman löysänä ja vetoketju suorana kun ompelee, näin vetoketju ei pesun jälkeen kupristele vaikka kangas vielä kutistuisikin. Enpäs ollut tuotakaan koskaan ennen tajunnut.

4 kommenttia:

PikkuHoo kirjoitti...

Munkin pitäis opiskella tuo vetoketjun pussiin ompelu. Tuohon vetoketjun ompeleluun sainkin opastusta aikaisemmin syksyllä. Aika usein nuo vetoketjut muuten kupruilee ostovaatteissakin!

Hienosti oot saanut kierrrätysmateriaaleja tässä takissa käyttöön!

joska kirjoitti...

Kyllähän siitä siistimpi tulee kun ompelee tuonne pussiin. Nopsempihan tuo on ommella kangas suorana, mutta jospa nyt ei kupristaisi. Valmisvaatteissa vetskarit tosiaan monesti kiemurtelee, varsinkin jos vetoketju jää auki ja vaate käy kuivausrummussa.

Annukka kirjoitti...

Tosi kiva collegetakki! Ja niin siistiä jälkeä. :)

Joska kirjoitti...

Kiitos. Piti jokusen kerran purkaa, että sain kaikki saumat kohdalleen edessä. :)