perjantai 10. helmikuuta 2012

Housutehdas ja applikoinnin opettelua

Minulla tuppaa mopo lähtemään käsistä leikkuuvaiheessa. Tuloksena valtava läjä ommeltavaa joita sitten hiljalleen kitkuttelen valmiiksi asti. Nämä housut nyt olisivat olleet varsin nopea pala jos en olisi luvannut lapsille kuvia. Itse piirsivät ja minä tein. Hämärä mielikuva väittää minun joskus applikoineen, siitä tosin täytyy olla aikaa jo vuosia. Esikoiselle tylsiä tavallisia. Ei kuulemma osannut miettiä kuvaa.Pikkuveli sai isoimman kasan pöksyjä. Hieman huoletti mahtuvatko kaappiin mutta eipä niitä liikaa ollut kun tyhjäsin hiukka pienet pois. Housuja olisi aiemmin ollut sopivasti jos ne päätyisivät heti pyykkiin, mutta koska niitä marinoidaan huoneen lattialla tovi olen kokenut paremmaksi lisätä parilla housuilla määrää. Tästä näyttää uupuvan nuo toiset fleecehousut joista on yksityiskohtakuva.
Lapio ja aarrearkku. Luettiin juuri Pauli Matikaisen Mustakäsi-kirjoja, tämä kuva taisi löytää lähteensä sieltä. Itse niitä pari pojille lainasin, mutta lukeminen oli kyllä melkoista tervanjuontia, niin tylsiä kirjat olivat. Pojat kyllä tykkäsivät ja uhkasivat lainata koko sarjan. Onneksi isänsä hoiti osan lukemisesta kun huomasi miten työlästä se minulle oli.

Puukontuppi tyhjänä

ja täynnä. Nämä housut laitettuaan poika hihitteli eskariin asti. Ainakin olivat mieluisat.

Neitoselle

Pupu raukan mekko kärsi ommellessa. Länttäsin mekon suihkeliiman avulla paikoilleen, ohut trikoo olisi ehdottomasti vaatinut tukikankaan. Voi olla että pupu saa myöhemmin uuden, isomman mekon.

Sinapinkeltaiset taitavat olla vielä suuret tytölle.

Suloinen viisijalkainen kissa
Kankaat:
  • sininen velour Myllymuksuilta 
  • ruskea ja punainen velour Kangastukusta 
  • harmaa joustofrotee, violetti ja keltainen college Triteksiltä 
  • maastofleece Kierrätyskeskuksesta, eli edellisen elämänsä peittona  

Kankaat ostin viime vuonna joten kovin vanhoista marinoinneista ei nyt voi puhua. Fleeceviltti olisi pitänyt tutkia tarkemmin läpi, esikoisen housuista löytyi pari reikää ja sain heti aloittaa paikkaamisen. Resoreista osa on saatu, osa ostettu Marimekolta/Myllymuksuilta/Triteksiltä. Muuton yhteydessä viime vuoden loppupuolella kävin kangasvarastoani tiukalla seulalla läpi, mm. kaikki huolella keräämäni velourtilkut lähtivät päiväkotiin askartelumateriaaliksi. Nyt sitten vihdoin innostuin tästä applikoinnista ja niitä olisikin tarvittu. Vähän tylsiä nämä minun kuvani. Leikkelin vähän kasvunvaraa pöksyihin, sen verran että lopulta lyhensin valmiita housuja kymmenisen senttiä ja vieläkin riittää kasvunvaraa...  

Pupu oli ensimmäinen applikaatio. Tein ensin ilman tukikangasta, sehän sitten aaltoili ja mutkitteli melkoisesti. Aioin jo tehdä uuden applikaation upottamalla, mutta Neiti Napakka kehotti kokeilemaan silittämistä. Se auttoikin. Jatkoin kuvan loppuun kun ensin olin silittänyt tukikankaan sen taakse. Innostuneena silittelin samalla tukikankaat Pikkuveljen housuihinkin. Vähemmän innostunut olin kun oli tukikankaan poisrepimisen aika, enhän minä muistanutkaan paperimaista tukikangasta laittaa... Revin ja leikkelin suurimman osan tukikankaasta pois. Kissaan jo luulin laittavani oikeanlaista vaan repiessä tuppasi jäämään nöyhtää eika tukikangas lähtenyt kovin kauniisti irti. Mukavinta oli koneella vapaaompelu, minä sitten nautin kun saa vain surruutella mielensä mukaan. Tästä syystä epäilen, etten taida innostua kovin monimutkaisista applikaatioista.


Kyselin fb:n Ompeluelämää -palstalla vinkkejä applikoinnin tekemiseen ja taitava Unikuu sitten laittoi blogiinsa kuvia nurkan tekemisestä. Olipa hän lisännyt myös pienten mutkien ompelusta opastusta. Vielä on parannettavaa. Haluan nurkista ja ompelujäljestä siistimmät. Meillä onkin applikointia myös ompelukurssilla joten siellä teen sitten seuraavan applikaation.


Kirjoitusvirheistä langetan syyn perheen pienimmälle, hyssyttelen flunssaista lasta sylissä ja kirjoitan yksikätisesti.


Muistiin vastaisuuden varalle: 
Ommeltuja 2012, puuttuu blogista
  • pallopuolipotkareita
  • pallopuolipotkarien ohje. Tässä tosin vaivaa se, että kaava olisi parempi muokattuna ja uudesta versiosta ei ole kuvia.
  • itselleni collegesvetari, joustofroteehousut, legginsit hipstersit ja reppu
  • kasa imetyspaitoja
Keskeneräisistä ei nyt puhuta.

1 kommentti:

Neiti Napakka kirjoitti...

Mulla olis sulle asiaa, laitatko vaikka sähköpostia napakkablog ät gmail piste com :)