torstai 21. kesäkuuta 2012

Intiaanikylä

Tein muutaman tiipiin Kotivinkin ohjetta soveltaen. Kaavasta tuli silti liian suuri keppeihin nähden, en vain ehtinyt sitä muokkailla sillä tiipiit piti saada äkkiä valmiiksi leikkeihin. Ihanhan nuo silti toimivat. Alla lavastettu kuva (kaikki romut ja rojut puuttuvat kuvasta paria lelua ja kivikasaa lukuunottamatta). Pihan siisteyde selittää isojen poikien kesälomareissu. Kuvien ottamisen aikana tuuli kovasti joten jos hidasteli sai välillä käydä nostamassa teltan tai kaksi pystyyn.

Verho kirpparilta, sisus Ikean palakangaspussista.

Sydämet Ikeasta, sisus sateenkaariverhoa minun lapsuudestani. Sain verhot omaan huoneeseeni ekaluokalla ollessani. Muistan miten illalla niitä ihastelin nukkumaanmennessäni. Verhoissa oli jo reikiä joten sellaisenaan niitä ei tullut käytettyä.

Toisen sydänteltan sisus Ikean kangaspussista.


Päällinen Ottobren lopettajaisalesta, sisus kierrätyskeskuksesta. Taisin aluperin suunnitella autoteitä kankaasta, olisi keskusviivat olleet valmiina.
Päällinen Löytöpalan palakorista (piti tehdä itselleni takki), sisuskankaat tädiltä saatuja.


Oikeasti tiipiitä on kuusi, yhden kerkesin antaa kummitytölle synttärilahjaksi. Sama malli, päällä sydämiä ja sisällä vihreitä kankaita eli voi käyttää molemmin päin.  Ongelmana näissä on kankaan valuminen, mietin pitäisikö keppeihin porata reiät naruja varten, pysyisiköhän kangas sitten paikallaan?

 Yksi tiipii on ylimääräinen ja suunnittelin myyväni sen mutta ompelin näitä suit sait sukkelaan eikä ompelujälki ole kummoinen joten hylkäsin tuuman. Kerkesin kahdelle pienimmälle tehdä tiipiit sydänkankaasta, isot pojat halusivat kuitenkin vihreät. Pienensin kaavaa jotta kangas ei lörpöttäisi kovin pahasti ja Pikkuveljen pettymys oli melkoinen kun olikin yhden hengen tiipii odottamassa. Kankaita onneksi riitti vielä isompaan joten pieni (talosisustainen) jäi yli. Pikkuveljen mielestä se on tietenkin asetiipii, pitäähän intiaaneilla varasto olla. Pihalla onkin ollut melkoiset intiaanien kokoontumisajot, omien lisäksi kuusi kaveria. Keskiössä on ollut Pikkuveljen jouluna kummiltaan saama aarre-arkku. Poika on kirpparilta ostanut sinne täydennykseksi muovisia koristekiviä eli timantteja yms. Hieman on säälittänyt naapurit, meteli on ollut aikamoinen.

8 kommenttia:

Suvi-Kukka kirjoitti...

Hauskoja kesätelttoja :)

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Hieno kylä!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja! Tein juuri samanlaisen tuolla samalla ohjeella. :) Minullakin tuppaa valumaan teltta kokoajan alaspäin ja sidontakaan ei meinaa pysyä paikoillaan. Tarkoitus on ommella kujien päihin vinonauhasta koukut ja laittaa keppeihin ruuvit, joihin lenksukat pingottamalla saan kepit pysymään paikoillaan kujissa. Riittääkö sinulla muuten kepeissä pituus, että saisit avattua sen tiipiin yläosan eli sidonta tulisi ylemmäs keppiin (tai reikien avulla ihan kepin yläosaan)?

joska kirjoitti...

Kiitos! :)

Anonyymi: voisikin kokeilla noita ruuveja, jos ne laittaisi ihan kepin kärkeen saisi kankaan pingotettua tiukemmalle eikä roikkuisi. Mikä lie ajatushärö tuli kun tein noita, olisi pitänyt kaventaa yläosaa. Ajattelin laittaa narut tuohon kolmion yläosaan, en kujan päähän.

Heluna kirjoitti...

Näissä saakin hienot leikit aikaan :)

joska kirjoitti...

Heluna: Kyllä, jopa esikoinen on innostunut leikkimään mikä äidin sydäntä on lämmittänyt. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja :) täytyi tehdä yksi meillekin.

pk

joska kirjoitti...

Se sun olikin hieno. :)