torstai 20. syyskuuta 2012

Ekaluokkalaiselle

Poika pyysi vaatteita joissa olisi tasku. Ihan valtavasti en viitsinyt panostaa, tiedossa oli lyhyt käyttöikä. Toisaalta nyt oli tilaisuus opetella eikä niin noko nuukaa vaikka ei ihan täydellisesti onnistuisikaan. Olin myös erittäin ilahtunut kun äidin tekemät vaatteet kelpaavat päälle, joten pitihän toivomus toteuttaa.

Parit housut. Mustissa housuissa on ensimmäisen kerran jäljiltä polvessa reikä.

Joustofroteeta. Tässä vaiheessa kuvittelin osaavani tuon vetoketjutaskun ommella suit sait sukkelaan. Niinpä vain ompelin taskukappaleen nurjalle puolelle joten kääntäessä se sitten tuli eteen. Päädyin muuttamaan taskun kantiksi vetoketjun viereen ja leikkasin vain uuden taskukappaleen.
Näitä erilaisia taskuja pitää vielä harjoitella lisää. Ei vielä oikein sujunut. Miten tuollainen kaaritasku oikein virallisesti kantataan? 
Tämän joustofroteen olen varmaankin vaihtanut, laatu oli kuitenkin sen verran heikko etten siihen ommellut vetoketjuja. Epäilen kankaan nyppyyntyvän mutta halusin testata v-aukkopaitaa. Hihat ovat makuuni liian leveät, niitä pitää muuttaa seuraavaan paitaan. Miehen mielestä tämä on kalsaripaita ja kangas muistuttaakin kovasti lapsuuden pitkähihaisia aluspaitoja.
Kaikki materiaalit laatikoista löytynyttä. Myllymuksuilta, Marimekolta, kirpparilta, saatua, vaihdettua.

1 kommentti:

piksu kirjoitti...

Mulla on sulle jotain mun blogissa

http://sinisentalonneiti.blogspot.fi/2012/12/kilpailu.html