keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Sinistä raitaa

Ihan peruspaita Pikkuveljelle. Kaava taisi olla oma, kuten nykyään aika moni muukin. Materiaalina miesten trikoopusero kierrätyskeskuksesta, resori saatu.
Onneksi olen jo ommellut muutakin kuin näitä pelkkiä perusvaatteita (joita vielä pino blogaamatta). Olen piirrellyt kaavaa raglanhihaiseen takkiin ja yksi kappale takkeja alkaa olla valmis, toinen on keskeneräisempi. Kesken on myös laukku, pussukka, liivari, housut, tunika... Loppuu tunnit kesken kun lapset sairastavat eivätkä innostu kun äiti vähän väliä karkaa ompelukoneen ääreen ompelemaan sauman tai kaksi. Kävin Triteksillä Tampereella ja kotiuduin useamman muovipussin kanssa. Sen verran paljon trikoota etteihän niitä edes kehtaa kuvata. Noh, pääasia että tiedän niiden kuluvan kyllä.

Mistähän kannattaisi opiskella sarjoittamista? Kun alkaa jo olla noita kaavoja jonkun verran, olisi kiva tehdä samasta kaavasta eri kokojakin. Ei tartte suotta kaavaa kokonaan piirustaa uusiksi. Kaavojen piirtäminen on kivaa, ei uskoisi että vielä vuosi sitten se oli melkoinen mörkö.

4 kommenttia:

Minsku kirjoitti...

Oletko itse opisekllut piirtämistä? Muakin huvittais tehdä oikeaoppisesti kaavoja.

joska kirjoitti...

Oon koettanut tavailla jotain kirjoja mutta enimmäkseen kyse on kuitenkin ollut vain siitä, että olen vain aloittanut piirtämisen. Kuvittelin joskus sen vaativan hurjasti taitoa yms. mutta eihän se olekaan mitään salatiedettä. En mä oikeaoppisuudesta tiedä. :D Piirrän ja samalla mittailen, että vaate asettuu nätisti ja yhteen tulevat saumat tulevat samanmittaisiksi.

pikkukiiski kirjoitti...

hyvännäköinen paita ♥

joska kirjoitti...

kiitos pikkukiiski. :)