tiistai 2. maaliskuuta 2010

Ärrin murrin

Heitin kirpparilta ostamani neuloksen ja verhot valkoiseen kuuteenkymppiin. Lopputulos: kaikki vaaleansinistä. Argh. Neidin valkoiset bodyt ja sukkahousut, nuo verhot ja mitä lie kaikkea muuta. Otin tuon neuloksen pois kun epäilin sitä suurimmaksi syylliseksi, kone uudestaan kuuteenkymppiin esipesulla ja lisähuuhtelulla. Ei muutosta. Ostin jotain lappuja jotka keräävät värin pesusta, ehkä hieman haalistui joistakin väri mutta enimmäkseen ei. Laput kyllä olivat violetteja (?). Sinne män vielä yhden kerran uusien lappujen kanssa. Ottaa aivoon.

7 kommenttia:

Ompsinpompsin kirjoitti...

Voi ei. kokeile pestä vielä niin että hulautat reilusti ruokasoodaa ja taas väh 60C:een josko kirkastuis.

joska kirjoitti...

Ruokasoodaa? Pitää kokeilla, kiitos. Harmittaa niin nuo verhot ja muutama vaatekappale. Onneksi kaikki neidin valkoiset eivät olleet mukana, parhaat vain.

Ompsinpompsin kirjoitti...

Juu, soodakin valkaisee ja tekee sen hellemmin kuin klorite... Ihan vaan valkasevan pyykinpesujauheen mukaan pesupalloon reilusti soodaa, tyyliin puol pallollista.

joska kirjoitti...

Ei mulla ole palloa, ihan vain vanhanaikaisesti laitan pesuaineet lokeroon. Toiminee sieltäkin?

Ompsinpompsin kirjoitti...

Toimii toki ja joskus oon heittänyt suoraan pyykin päälle rumpuun sitä soodaa mut silloin kannattaa käynnistää se kone heti -varmuuden vuoksi ettei tuu tuhoja (reikiä).

Kuukki kirjoitti...

Kloriitti on yleensä toiminut minulla, mikäli valkaistava on luonnonmateriaali. Olen jättänyt vaatteen kylmään kloriittiveteen yöksi ja aika valkoista on tullut.

joska kirjoitti...

Valitettavasti nuo on kuviollisia joten ei viitsi klorittiin heittää. Ne lappuset on muuten susia, nyppyynnyttivät kaikki vaatteet. Hmph. Soodakaan ei valkaissut vaaleansinistä. Olkoot.