tiistai 16. maaliskuuta 2010

Imetyspaidoista

Lupasin joskus lisäkuvia imetyspaidan tekemisestä. Sen verran paleli, että piti saada lisää pitkähihaisia joten otin muutaman kuvan samalla. Lähdin liikkeelle ihan tavallisen puseron kaavasta. Ihan alkujaan vain pätkäisin kaavan kahteen osaan, siten että ylempi etukappale uloittui rinnan alle ja alempi kainaloon. Myöhemmin olen hienosäätänyt kaavaa.

Yläetukappale kaartuu keskelle, jotta asettuu paremmin. Hieman kyllä olen loiventanut tuota kaarretta kuvassa näkyvästä. Jostain syystä joudun tekemään yläetukappaleen sivun kaarevaksi jotta aukon reuna ei lörpötä. Yläetukappale on tyköistuva, alaetukappaleeseen olen laittanut muutaman sentin ylimääräistä, antaa vähän armoa noille mahamakkaroille. Kaula-aukko on pieni, poolokaulukselle sopiva. Avarran sitä hieman jos en laita kaulusta.

Minulla on vain yksi kaava jolla teen puserot, tunikat ja mekot. Kyllästyin miettimään mittoja joka kerta uudelleen ja laitoin ne valmiiksi kaavaan. Varsinkin kantoliinaillessa tykkään, että helma on tarpeeksi pitkä.

Ompelen alalipareen yläreunaan kuminauhan, yleensä käytän framilonia koska se on ohuempaa kuin tavallinen kuminauha. Joskus olen ommellut kujan ja pujottanut kuminauhan siihen. Jätän kuminauhan löysälle noin viiden senttimetrin matkalle molemmissa reunoissa. Jos venytän loppuun asti, kirraa kuminauha rumasti kainaloon.

Yritän valita mahdollisimman tukevan kankaan, sillä imetysluukku joutuu kovalle venytykselle ja olen huomannut, että kovin joustavat kankaat lörpähtävät nopeasti. Teen leveät käänteet jotta ne eivät nouse pystyyn.

Oliko tästä apua? Unohtuiko jotain oleellista?

10 kommenttia:

hennak. kirjoitti...

Kiitos hyvistä vinkeistä. Munkin pitäisi alkaa miettimään jo noita imetyspaitoja. Ihanaa kun joku on jo pähkäillyt valmiiksi tuon kaavoitus puolen.

Karhu kirjoitti...

Kiitos. Miettinyt olen kauan imetyspaidan ompelua, jos vaikka näistä vinkeistä saisi inspiraatiota.. :)

Altocumulus kirjoitti...

Kiitos, mulla on yksi Boob, josta on kumppari lörpsähtänyt ja sen korjaamiseen katsoin kuvastasi apua. :)

Sani kirjoitti...

Voitit blogini laukku arvonnan. Jos laitat minulle s-postiin osoitteesi.
tikbumsa@hotmail.com :)

Sani kirjoitti...

Laukun tulo hiukan viivästyy, tulimme vk.lop. "lomaileen" ja norovirus iski päälle. Kipeän tytön kanssa ei automatka houkuta joten vasta ke suuntaamme kotia ja yritän loppuviikosta saada arvontapalkinnon tulemaan, anteeksi viivästys!
-sani

joska kirjoitti...

Kiva jos on vinkeistä apua jollekulle. Nämä oli käytännön sanelemia mutta kun en ole ammattilainen, en osaa sanoa johtuvatko mun kropasta vai ovatko yleisesti näppäriä. :)

Sani: Ei huolta, kerkeää kyllä. Tervehtykää rauhassa. :)

Amelie kirjoitti...

Heippa!

Voitit blogiarpajaisissa, joten laitatko mailia: 4m3l13 (at) gmail.com.

Karhu kirjoitti...

Kurkkaahan blogiini, siellä sulle asiaa. ♥

Minsku kirjoitti...

Piti tulla sanomaan noista velourhaalarista mitkä annoit aikaa sitten meille, että on ihan huiput pökät, jatkuvasti päällä ja hyvän malliset.
Kiitoksia vielä.

joska kirjoitti...

Minsku: Hienoa että ovat olleet mieleiset. :) Mulla olis nuo vihreävalkoiset tyhjänpanttina, en osaa neitosella käyttää haalarihousuja ja noiden toinen hihansuu on koottu resorinpaloista. Pitkä selkä ja lyhyet lahkeet. Jos kiinnostaa niin ne sais.