lauantai 26. helmikuuta 2011

JuhlamekkoSamaisiin veljen häihin neiti sai mekon. Kaava Ottobresta, 1/2010. Muutin kaavaa kapeammaksi ja siirsin kiinnityksen taakse. Kaavassa oli edessä napit. Hieman pidensin myös helmaa, kyseessä oli lehdessä tunika. Jouduin kyselemään apuja kauluksen tekoon ompelukurssin ohjaajalta, en ole ennen tämän tyylistä mekkoa tehnyt, mekkoja muutenkin todella vähän. Hieman harmittaa että tuli tuo halkio ja kaulan alavara eri kappaleista, seuraavaan jätän saumat olkapäille ja pidän alavarat muuten yhtenäisinä. Napit päällystytin Ompelutalossa. Takana on yksi nappi pisaranmallisessa halkiossa. Kaverina oli luonnonvalkoiset sukkahousut ja jonkun itse neuloma luonnonvalkoinen villatakki jonka ostin kierrätyskeskuksesta, vaihdoin vain nauhan.

Innoittajana toimi seuraava mekko:Kuva on skannattu Outi Loimarannan ja Marjo Koivumäen kirjasta Oi ihana joulukuu. Sivulla 51 pieni tyttö kurkistaa äitinsä kanssa ovien raosta. Ihastuin tuohon edessä olevaan nappilistaan, mielestäni se antaa mekolle kivasti ilmettä. Minulta ei löytynyt punaista kangasta mutta olin ostanut tuon Marimekon Pirput Parput kankaan ihan pakalta jo tovin aikaa sitten. Hyvä että tuli nyt käytettyä, pidempää mekkoa siitä ei olisi saanutkaan. Luonnonvalkoinen puuvilla on mummulta saatu.

Milloin te käytätte lapsillanne mekkoja? Meillä talvet on ongelma, lapsi on niin viluinen että tarvitsee kaksi kerrosta vaatteita päälleen eikä näitä lyhythihaisia mekkoja voi ajatellakaan.

Olen luvannut itselleni, että saan yhden jouluaiheisen kirjan ostaa vuodessa, tämä kirja on vuodelta 2009. Käytän aina aikaa kirjan valitsemiseen, tutkin arvosteluja ja pitkitän nautintoa. Hassu mikä hassu.

7 kommenttia:

HennaK kirjoitti...

Ihana mekko! Meillä mekkoja käytetään juhlissa pitkin vuotta. Jos lyhythihaisuus on ongelma, laitetaan alle pitkä hihainen. Olitkohan eilen puheissa, kun tutun ompelukurssilla joku on ompelemassa kantotakkia?

Ilona kirjoitti...

Oikein söpö mekko!

Meillä käytetään mekkoja juhlissa, mutta myös arkena päiväkodissa. Tuon sinun ompelemasi mekon alle voi laittaa vaikka pitkähihaisen ja alaosaksi legginsit. Meillä esim. Marimekon iloinen takki on ollut tosi toimiva, kun alle voi yhdistellä lähes minkä värisiä vaatteita tahansa:)

joska kirjoitti...

HennaK: Kiitos. :) Kyllä minä viime kerralla leikkelin kankaita kantotakkia varten eli hyvinkin saatoin olla kyseessä. :) Kuvittelin sen tällä viikolla jo ompelevani kasaan mutta en ole kerinnyt liiemmin ommella.

Ilona: Hyvä idea. Havahduinkin tällä viikolla huomaamaan, että neidillä ei ole pitkähihaisia eikä legginsejä kuin pari kappaletta. Voisikin ommella niitä lisää.

Lepäävä Esteetikko kirjoitti...

Todella hieno mekko! Tuo nappilista tekee tosiaan klassista näköä.

Meillä käytetään vähemmän kudotusta kankaista tehtyjä mekkoja talvisaikaan, lähinnä juhlakäytössä. Mutta jokunen essu on arkikäyttöinen ja luulisin, että väljä kangasmekkokin kävisi hyvin, kunhan alle saisi trikoopaidan ja leggarit. Tyttärelläni on yleensä aina joustava mekko tai tunika arkivaatteena ja lyhythihainen velourmekko on liiankin kuuma, koska sen alle kuitenkin pannaan pitkähihainen paita ja kuumuus käy tuskaiseksi.

Lepäävä Esteetikko kirjoitti...

Hei! Olen blogissani jakanut tunnustuksen muutamalle ihailemalleni bloggarille puhtaasti iloksi ja suurella kunnioituksella ja ilman paineen häivää. Tervetuloa kurkkimaan:
http://oliona.blogspot.com/2011/03/oih.html

Gabriela Von Bohlen kirjoitti...

Hieno mekko. Meillä ei käytetä mekkoja kun on vain poikia :). Blogissasi on muutenkin ihania ompeluksia.

joska kirjoitti...

Lepäävä Esteetikko: Kiitos tunnustuksesta ja erityiskiitos kauniista sanoista!

Gabriela von Bohlen: Kiitos! Minulla tämä mekkojen ompelu on vielä ihan opettelussa, neiti alkaa olla jo sen kokoinen että ensi kesänä mekot lienevät suosikkivaate. Ihan uusi maailma noiden poikien perusvaatteiden jälkeen.