keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Vauvalle

Neidille oli jo tarkoitus ommella bodeja mutta se vain jäi. Pikkuhoo toimi syksyllä innoittajana kaavoitukseen.

Ensimmäinen versio sateenkaaritrikoosta. Hihansuissa on pyöreänä kantti joka jää ikävän paksuksi kun hihansuun kääntää kiinni. Seuraaviin levensin ja pikkaisen pidensin hihaa hieman sekä jätin resorikantin kokonaan pois. Itseäni vähän häiritsee tuo saumurointi reunassa, mutta pääasia että vaate on vauvalle mukava päälle. Pilvitrikoosta ei riittänyt kaksinkertaisia tumppuja joten siksi se on vähän erilainen. Tuohon valkoturkoosiin piti tulla ruskeat kantit, mutta ehdin ommella valkoiset ennen kuin muistin suunnitelmani. Vähän vaisu nyt, mutta saa kelvata.


Ruskea löytyi yhteiskuvan jälkeen valmistuneiden kasasta (niitä siis oli paljon!).

Etuosan yksityiskohtia:

Mikä menikään pieleen?

Juuri ehdin itseäni kehua kun kerrankin nepitin kaikki kerralla oikein, niin eikös mennyt sitten ihan urakalla väärin. En ole vielä selvinnyt irroittamaan kaikkia kahdeksaa neppiä.

Pitäähän sitä puolipotkareitakin olla. Kaava Ottobresta. Ensi kerralla muutan hieman kaavaa, voisi olla mielestäni vähän kapeampi. Tutan puolipotkarit ovat meillä olleet hyvänmallisia, voisi niistä katsella vinkkiä.


Yksi turkoosi yksivärinen odottelee vielä neppejä. Ei ollut sopivanvärisiä joten aikomuksena on piipahtaa Taikapilvessä tutkimassa löytyisikö kivoja. Laitan vaikka ruskeat jos ei löydy sopivia.

Kankaat enimmäkseen Triteksiltä, ruskea pilvitrikoonpalanen kirpparilta ja turkoosi Myllymuksuilta. Resorit Triteksiltä ja Myllymuksuilta. Eiköhän näillä pärjää, seuraavat voisivat olla isompaa kokoa ilman kietaisua ja tumppuja.

12 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

hienoja vaatteita ja ihania kankaita. tuo tritex kummittelee tosi monessa paikassa.. se vaikuttaa tosi hyvältä kangaskaupalta :D

Anama kirjoitti...

Ihanan iloinen ja värikäs pino! Onnittelen. :)

PikkuHoo kirjoitti...

Onpas soma pino pieniä vaatteita :) Meillä ollaan käytetty eniten nuita omatekoisia bodeja. Kannattaa muuten tehdä sopiva jatkopala niihin niin menevät pitkään! Minä oon tehnyt puolipotkareita SK:n kaavalla ja niistä on tullut minusta sopivan kapeita!

joska kirjoitti...

Unikuu: Triteksillä kannattaa tosiaankin käydä jos matka suuntautuu lähelle Tamperetta. Kankaat ovat laadukkaita, eivät nyppäänny ja haalistu pesussa eivätkä ole hinnalla pilattuja. Harmi kun käymme siellä yleensä viikonloppuisin eikä paikka ole silloin auki.

Anama: Kiitos :)

PikkuHoo: Hyvä idea tuo jatkopala, hieman taitavat olla nepit minulla eri kohdissa bodeissa mutta eiköhän ne silti jotenkin saisi istumaankin. Kestovaippa vie joka tapauksessa vähän reilummin tilaa.

Tiina kirjoitti...

Oi kun olet ollut viitseliäs! Kietaisbody kun ei ole ihan nopein surrutettava...

Ruohonvihreä kirjoitti...

Oletpas sinä ollut ahkerana! Ihanan reippaita vaatteita. Itse en ole koskaan bodya ommellut...

SuMi kirjoitti...

Mä olen ihan kade :) Pitäis itsekkin ajella triteksiin ja ommella taas muksuille vaatteita.

joska kirjoitti...

Kiitoksia. :)

Tiina: Kietaisubodeissa työläintä on mielestäni nepittäminen, sitä pitäisi harjoitella enempi jotta sujuisi jouhevammin. Merkitä jo kaavaan neppien paikat jotta ei tarvitsisi joka kerta miettiä. Noh, hirmuinen kasa vaippoja on leikattuna ja niiden kanssa tuleekin sitten harjoiteltua nepittämistä ihan urakalla.

Ruohonvihreä: Minuakin joskus hirvitti bodyn ompelu, mutta siskosi oli niitä joskus lapselleen surautellut eikä puheissa kuulostanut tehneensä suurta sankaritekoa joten päätin minäkin sitten ottaa itseäni niskasta kiinni. Neitoselle ompelinkin bodeja jonkin verran.

SuMi: niinpä, senkus surautat Triteksiin ostoksille. Arvaapa harmittaako tämä välimatka kyseiseen kauppaan. Tarvetta olisi minullakin, mutta jospa selviäisimme jossain vaiheessa kummipoikaa katsomaan ja samalla ostoksillekin.

eitsu kirjoitti...

Meniköhän multa ohi, mistä olet näihin kaavan noihin ihaniin bodeihin löytänyt. Meillä kietaisubodyt oli kaikkein parhaita pienellä. Ihania ja tosi monta;)

joska kirjoitti...

Eitsu: piirsin kaavan itse, myöhemmin näin jossain Ottobressakin raglanhihaisen bodyn kaavan (olisiko ollut 2007 lehti?), siihenhän on helppo lisätä tumppuosa. :)

eitsu kirjoitti...

Oletpa sinä taitava, kiitoksia tiedosta;) Ihana oli tuo uusin mekkokin;)

joska kirjoitti...

Kiitos. :) Kuvittelin joskus, että kaavojen piirtäminen on salatiedettä ja vain viisaiden ihmisten hommaa. Sitten näin kun joku piirsi ihan suit sait sukkelaan kaavan ja rohkaistuin. Eihän se olekaan niin vaikeaa mitä kuvittelin, suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Minulla on yleensä joku kaava pohjana mistä lähden liikkeelle ja muuttelen sitä sitten oman visioni mukaan.