lauantai 19. helmikuuta 2011

Villakangastakki

Juhlimme pikkuveljen häitä joulukuussa ja tein sinne neitoselle siistimmän takin. Muistan, kun näin takin ensimmäistä kertaa Ottobressa (5/2006) ja päätin, että jos minulla joskus on tyttö niin hälle haluan tällä kaavalla tehdä takin. Koko 92 oli pienin ja sillä tuli hyvä takki parivuotiaalle.







Taskut jätin pois sivusaumoista. Päälliskangas löytyi kierrätyskeskuksesta hurjaan 0,05e hintaan. Joku vuosi sitten aloitin itselleni talvitakkia mutta kaava ei ollut hyvä ja kyllästyin kankaaseenkin kesken kaiken, vuori muuntui sitten tähän takkiin. Lämmikkeenä välissä vanhaa päiväpeittoa. Hihoista tuli liian paksut joten purin ne ja laitoin fleeceä väliin. Napit ostin Ompelutalosta. Hieman väri vääristyi sinisen valon takia, mutta sille ei nyt mahda mitään.

Hieman oli monimutkainen ommella kun enimmäkseen ompelen ihan perusjuttuja trikoosta. Tykkään kuitenkin lopputuloksesta. Neidillä oli luonnonvalkoiset virkatut kolmiohuivi ja pipo sekä neulotut säärystimet ja ruskeat nahkakengät sekä merinovillalapaset. Ihan nätti kokonaisuus.

13 kommenttia:

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Voi miten on kaunis! Tähän pitää minunkin pyrkiä, että jonain päivänä osaan ja uskallan.

Riikka kirjoitti...

Niin suloinen!!

joska kirjoitti...

Oi kiitos. :) Hieman hidastahan se oli, kaavanosia tuntui aina vain riittävän. Meinasi kärsimättömyys iskeä kun piti pikkutarkkaa tehdä ja koko ajan ohjetta vilkuilla. Mukavaa vaihtelua kuitenkin noiden mun perustrikoitten rinnalle. :)

Ruohonvihreä kirjoitti...

Tosi ihana takki! ja niin siistiä jälkeä. Varmasti on tuossa saanut vähän tuhertaa, mutta lopputulos palkitsee! :)

PikkuHoo kirjoitti...

Onpas suloinen takki. Täytyypä pitää kaava mielessä jos vaikka ensi talvena innostuis tuollaisen ompelemaan.

joska kirjoitti...

Kiitos :) Saihan tuossa välillä purkaa ja vieläkin taitaa olla nuo etuosan kulmat vähän kesken kun törröttivät turhan paljon. Eka käyttö meni kyllä sellaisenaan. Napinläpiä sairastin häissä (ja sisarukset pilailivat täysillä) mutta eipä ne enää häiritse.

Minnas kirjoitti...

Tuo on kyllä hieno takki. Musta on kai tullut laiska kun en jaksa enää paljoa ommella :)

joska kirjoitti...

Ompelutahti vaihtelee täälläkin. Välillä koko ajan, välillä vähän vähemmän ja välillä pii-itkä tauko. Joskus vain kyllästyttää. Toisinaan on niin kiireistä ettei vain ehdi.

Kristiina kirjoitti...

Onpa hieno!tuossaon ollut upea niissä juhlissa..

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihastuttava takki! Aivan ihastuttava!!!

joska kirjoitti...

Kristiina ja Anonyymi: Kiitos :)

mansardikaton alla kirjoitti...

Ihana!!!!
kiitos vinkistä..olen melko varma että kyseinen lehti löytyy multakin varastoista. Taidanpa laittaa sen tuonne ompelujonooni.

joska kirjoitti...

Kiitos. Takki oli aika työläs ommella, mutta lopputulos sitten palkitsee. ;)