torstai 21. huhtikuuta 2011

Kesätakki ja arvontavoittoja

Pienen neidin kesätakki. Suunnitelma oma, kaavoituksessa sain apuja ompelukurssin ohjaajalta. Värivalintoja pähkäilin Sallan kanssa. Alma ehdotti taskunsuuhun samanlaista koristetta kuin kauluksen reunassa.

Hiha levenee alaspäin, sisäpuolella on resori. Näistä toinen resori hukkui pariksi viikoksi ja kerkesin jo ommella eriväriset resorit paikalleen. Purin sitten ne pois.

Pystykaulus röyhelöllä koristettuna. Pyysin lasta nostamaan leukansa ylös, siksi vähän kummallinen asento. En ole kaulukseen tyytyväinen, se ruttaantuu rumasti. En ole aiemmin ommellut näin vetoketjua takkiin, sainkin purkaa sitä muutaman kerran. Lopulta päädyin harsimaan. Sain ohjeeksi ommella etukappaleen osat ensin yhteen ja sitten tikata päältä. Se oli virhe joko kankaan laadun takia tai sitten purin ompeleet huolettomasti. Joka tapauksessa taitteen kohdalla on pieniä reikiä.

Helma levenee alaspäin ja on muhkea. Helma on juuri kohdallaan vaikka kuvassa näyttää joltain muulta.

Pallohelma sisäpuolelta.


Päälliskangas tuulta pitävä ja vettä hylkivä, ostettu kaverilta. Sisäpuolen kangas kirpparilta. Resori saatu äidiltä/tädiltä/mummulta. Vetoketju ja lanka piti käydä ostamassa kaupasta, muut tarvikkeet löytyivät kaapista, olivat jo tovin aikaa marinoituneet.

Uusia asioita joita opettelin: vetoketju vähän piiloon, röyhelöt, pussihelma. Pystykauluksen olen joskus tehnyt svetariin mutta tähän se oli vaativampi laittaa tuon röyhelön takia. Hihansuun sisälle olen kerran ommellut resorin ompputakkiin. Siitäkin oli aikaa. Tätä takkia on purettu ja ommeltu ja purettu ja ommeltu...

Jotain siis on tullut hiljaiselon aikana ommeltuakin. Kaivoin kamerankin tuolta synnärikassista esiin saadakseni esitellä takin. Jospa vauva syntyisi ensi yönä, olo alkaa olla jo vähän tuskainen näiden supistelujen kanssa.

Arvontaonni on suosinut. Unikuulta keskimmäinen sai sopivasti synttäriaikaan t-paidan. On muuten ollut mieluinen, ensimmäiset päivät nukkuikin se päällään. Saimme myös Riikalta Elämää kurjenpolvessa-blogista pussukan, nappeja ja nauhaa. Neitonen omi pussin ja napit heti itselleen, minulle jäi sentään nauha. Kanelimaalta on tulossa jotain ihanaa.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No kylläpäs sinua on onnistanut arvonnoissa!
Kivalta kuulostava takki. Laita toki kuva, josta näkee koko takin. Erityisesti ihastuin hihoihin.

joska kirjoitti...

Se pääkuva jäi tosiaan ottamatta. Tai itse asiassa otin kuvan missä hihat olivat ihan rytyssä eikä helmakaan näyttänyt miltään. Huomasin sitten vasta koneella. En malttanut jäädä odottamaan sitä hetkeä, että takki tulisi kuvattua uudestaan neidin päällä vaan läiskäisin sitten vain nämä yksityiskohdat tänne. Pelkän hengarin päällä takki ei näytä miltään, on liian kolmiulotteinen helman takia. Ehkä sen voisi myös silittää...

Unikuu kirjoitti...

aivan upea takki. ja kiva kuulla että paita oli sopiva. mulla on vimme syksystä odottanut pojan liivihupparin kankaat..nyt pitäis niitä alkaa ompelemaan niin saisi käyttöönkin..

PikkuHoo kirjoitti...

Takki näyttää kaunilta ja siististi ommellulta!Toivottvasti vauva syntyy pian! Jospa siitä tuleekin pääsiäisvauva :) Onko sulla jo paljon yliajalla?

Alma kirjoitti...

Hyvältä näyttää, erityisesti tykkäään noista hihansuista. Pitäisi itsekin opetella tekemään samanlaiset...

joska kirjoitti...

Kiitoksia kaikille. :)

Unikuu: Nyt on kyllä niin kauniit ilmat, että liivihupparille olisi varmasti käyttöä.

PikkuHoo: Vauva syntyi sinä yönä, viikkoja oli 41+4. Pääsiäinen menikin mukavasti Oysissa makoillessa.

Alma: Tuo hihansuun rakenne on kyllä kätevä käytössä, hieman vaati pöhnäisiltä aivoilta mietintätyötä mutta ei ole lopulta vaikea.

HennaK kirjoitti...

Hieno takki. Monta kivaa ideaa sain seuraavaan takkiin. Onneksi lapset kasvaa, niin saa onnella uusia.