lauantai 26. maaliskuuta 2011

Pinsessamekko

Hämmentävää kyllä, pieni neitimme innostui eilen prinsessoista. Löydettyään kiiltävän sinisen hameen roolivaatemateriaalilaatikosta kiikutti hän sitä varttitunnin välein minulle vaatien pinsessa-asua. Eilen en ehtinyt ritarien asustamiselta, mutta koska vaatimus jatkui tänään heti neidin herättyä, ei auttanut muu kuin ryhtyä toimeen.Mallia katselin Prinsessakirjasta. Kaavat ovat kirjan takana ruuduissa joten en niitä piirtänyt vaan sovelsin hyvin luovasti olemassaolevia kaavoja. Helman ala-osassa käytin apuna kattilan kantta ja yläosassa juhlamekon kaavaa. Käytännössä voi sanoa, että kaava on ihan omansa.Materiaalit löytyivät laatikoiden kätköistä. Viininpunainen kummitädiltä, sininen oli aiemmassa elämässään hame (kierrätyskeskuksesta joskus), turkoosi kimallekangas lienee myös kierrätyskeskuslöytö jos en ole sitä saanut tädiltä tai mummulta. Pitsi on ajautunut jostain. Hieman harmittaa kun kuvassa etuosa näyttää ihan tyhmältä, ihan nätisti se silti Pinsessan päälle istui.

Ritarien asusteistakin tuli hienot, pitänee kuvata ne kun vielä ovat ehjät.

7 kommenttia:

Anama kirjoitti...

Jostain kumman syystä näyttää kaikille pienille tytöille tulevan joskus se prinsessavaihe... Tuo on oikea unelmamekko sellaisiin leikkeihin!

joska kirjoitti...

Näköjään. Tämä vain oli niin kovin äkillistä. Jotain merkkejä oli havaittavissa kun ompelin perusvaatteiden sekaan yhden hameen ja se piti kiskoa päälle saman tien.

Sakru kirjoitti...

Vau, oletpas ommellut kunnon pikkutyttöjen unelman! Melko haastavan näköinen malli on tuo. Nyt saa ritarit pelastaa todellisen prinsessan...

joska kirjoitti...

Itse asiassa tuo oli varsin helppotekoinen, pari tuntia taisi mennä pähkäilyineen ja ompeluineen. Edes vetoketjua ei ole. Tällä meidän todellisella prinsessalla on myös ritarinpäähine, tikari ja pyssy. ;)

Riika kirjoitti...

Moi! Käypä kurkkaamassa blogiini!

Riika kirjoitti...

Osoite tuli perille. Laitan palkinnon postiin. Asutaan muuten alle 10km:n päästä toisistamme :)

joska kirjoitti...

Hyvä juttu, ensin tosiaan mietin mihin sen laitan. Aika hauska sattuma. :) Itse asiassa liki kaikki arpajaisvoitot (3/4) mitä olen blogeista voittanut ovat tulleet tästä läheltä. :)