tiistai 13. maaliskuuta 2012

Kukkasia

Tekstiilipajassa kokeiltiin ompelua häviävälle kalvolle. Ensin tein kokeilun pienelle kangaspalalle. Tämä piti tulla itselleni mutta vaihdettiin lopulta neidin kanssa. Kuvassa näkyy viime talvinen villakangastakki, meni syksy niin sumussa etten selvinnyt uutta ompelemaan. Lisäsin sitten käyttöaikaa hihansuuresoreilla.

Neiti ja Pikkuveli halusivat ehdottomasti omat kukkaset, tai mitaleista se Pikkuveli taisi puhua. Tein heijastinkankaasta, nämä on ensin ommeltu harmaalla kirjontalangalla ja lopuksi vielä kertaalleen metallilangalla. Metallilanka olisi ollut liian haurasta yksinään käytettäväksi. Laitoin omani reppuun.


Pikkuveljen mitali.


Ompelin nämä ihan littanina mutta päädyin laittamaan niihin sittenkin täytettä. Pikkuveljen mitalissa täyte on liian isokokoista ja sitä on liikaa, mutta se ei ole käyttöä häirinnyt. Toisiin pilkoin täytteen pienemmäksi ja täytin vain hyvin ohuesti. Kaikissa takana rintaneula.

Itselleni muistiin: 
Päälliskankaasta leikattiin ympyrä, alakankaasta vähän isompi. Molemmat kappaleet häviävän kalvon sisälle, tehtiin tukiommel ympyrän reunaan. Leikattiin ylimääräinen osuus alakankaasta pois varovasti kalvon välistä. Voisivathan ne olla valmiiksi samankokoiset jos tarkasti kohdistaa. Ylä- ja alalanka samaa lankaa. Reunusta ommellessa surauteltiin yksi kaarre kerrallaan valmiiksi ja pidettiin huoli, että ommel varmasti osui toisen päälle. Viimeiseksi ympyrän reunat huoliteltiin tiheällä siksakilla (alakangas oli heijastimissakin lakanakangasta). Kalvo poistettiin kastelemalla. Hyvä kirjoittaa ylös, nytkin sai miettiä tuleeko varmasti oikein kun kukkaset ommeltiin jo tammikuussa vaikka sainkin lisättyä vanut ja rintaneulat vasta lauantaina. 

Ei kommentteja: