keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Rumia mekkoja

Kun ihmisellä on yksi tytär, pitäisi häntä mielellään nukkena jolle pukea mitä mieli tekee. Havahduin huomaamaan, ettei neitosella ole mekkoja vaikka mielestäni pitäisi olla. En ole voinut niitä ostaa kun kaapit ovat täynnä kankaita. Tämän äidin tyttärellä vain on kovasti mielipiteitä siitä, mitä huolia päälleen. 

Ensimmäinen Kolmen konstin mekko (3/2009) Marimekon kankaasta. Tästä tuli onneksi liian suuri (lisäsin turhaan helmaan pituutta) joten kummitytölle ei tarvinnutkaan ommella toista vaan saa tämän.


Toinen yritys, vähän pienempi mekko joten elättelen toiveita että olisi sopiva. Tätä ei ole vielä suostuttu kokeilemaan. Kankaat SuMilta. Tästä tuli mielestäni varsin söpö mekko. SuMi, onko yhtään sinne päin mitä suunnittelit kankaista tekeväsi?


Kolmanteen laitoin hihat eräästä toisesta mallista. Kankaana vanha ja pehmeäksi kulunut pussilakana. Tätäkään ei ole vielä sovitettu.


Viimeisenä kaikista rumin mekko, toisena valmistunut. Kuulemma ihan kamala, ruma ja tuntui huonolta, villakangasta kun on. Mekko oli aikaisemmassa elämässään lasten tädin hame, sakset vain olivat kameraa nopeammat. Halusin hihat joten helmasta tuli sittenkin liian lyhyt. Olen harkinnut mustan villakankaan lisäämistä helmaan mutta en tiedä kannattaako vaiva jos mekkoa ei suostuta käyttämään. Tässäkin kaavana Kolmen konstin mekko, hihat kiinni ommeltuna.Hyödynsin laskokset

ja vetoketjun.

5 kommenttia:

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Sydäntä särkeviä mielipiteitä. Tuo ruudukas olisi varmaan vielä ihanampi mustalla helmalla, kannatan.

ketunpesän hanna kirjoitti...

otsikko oli huippu. :) meilläkin on kuulemma vain rumia mekkoja, sanoo 4 vee.

kauniita ovat.tykkään myös tuosta ruutukuvioisesta. mekko-ompelut on semmoisia että ne saavat ohittaa kaiken tarpeellisen ja mukatärkeän kuten vaikkapa ulkohousut ja sensemmoiset. :)

joska kirjoitti...

Kiitos myötätunnosta. :)

Just nyt vähän masentaa ompelun ajatteleminenkin. Esikoinen tarvitsisi vaatteita mutta äidin ompelemat on ihan rumia ja tyhmiä. Ja minä kun olin jo surffaillut nuorisovaatesivustoilla ja suunnitellut huppareita. Hmph. Tämän talon asiakkaat vaikuttavat olevan turhan nirppanokkaisia. :/

SuMi kirjoitti...

Voi teidan nirppanokkia :D
Saman mallinen mekko tuli mita ajatelin tehda silloin vuosia vuosia sitten, ne kankaat on hyvin marinoituneet :D Mutta oisin itse laittanut tuon pilkku kankaan ylaosaksi, noinkin nayttaa oikein hyvalta.
Meidan neidille ei tarvi kun raapaista jonkun mekon, niin johan on tyytyvainen ja koristelee itse jos ei miellyta. Ja meidan neiti ei suostu pukemaan niita vaatteita mita aiti pyytaa, vaan hanella on vahva mielipide asiaan. Mulla on saumurin hankinta viela vaiheessa, vaikka piti se jo ostaa, mutta muutto hairitsee liikaa rahapolitiikkaa.

joska kirjoitti...

Se olisikin sitten ollut pikkuinen mekko, tuo pilkkukangas nimittäin kului täydellisesti alahelmaan ja vinonauhaan. :D Kyllä neiti tulee mekkoa käyttämään viimeistään kesällä, ei ole tainnut yhtään vaatetta lopullisesti hylätä vaikka vaatii totutteluaikaa uusille vaatteille.

Kerkiätpä hyvin miettiä minkä saumurin haluat, jotain positiivista muuttamisestakin. Toivottavasti tämä uusi talo on homeeton.