sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Pientä haamuilua

Pahoittelen haamuja, siirtelin Vuodatuksen blogista vanhoja tekstejä tänne, joten saattaa esiintyä haamuilua. Jatkan myöhemmin, nyt blospot jo vaatii joka kerralta sanavahvistuksen kun niin monta postausta olen laittanut tänne.

Esikoisen rymyhousut valmistuivat, hän vain inhoaa niitä kun softshell on oranssia ja takapuolessa on musta corduravahvike. "Nyt kaikki näkee missä mun pylly on!" Eipä sitä varmaan muuten olisi kukaan tiennytkään... Lupasin ettei housuja tarvitse käyttää koulussa, kotona ne saavat luvan löytää jalkaan. Esikoiselle on nykyään kovin tärkeää vaatteiden ulkonäkö, ne eivät saa poiketa liikaa linjasta.

Neidin takki on vielä vähän kesken. Kävin kenkälaatikot läpi ja totesin viisaimmaksi laittaa harmaan vetoketjun, sillä siten takki sopii kaikkien olemassaolevien kenkien kanssa. Pitänee tehdä jokin toinen vaate kelta-harmaana. Uikkari on leikattu ja pääsi ompelua odottavien pinoon. Malli on lähes sama kuin aiemmin, isompana vain. Nappilistan tilalta on tarkoitus laittaa vyö ja vyönsolki (muovinen toki).

Yllätin itseni ja ompelin yhden taskuvaipan, johan tuota olen hetken aikaa tuuminut. Tuli kiire, lapsi meinaa opetella kuivaksi joten vaipoilla ei kohta ole käyttöä. Peruspaitoja on vino pino odottamassa peitetikkiä.

4 kommenttia:

Minsku kirjoitti...

Ei pidä kertoa muille missä pylly on :) Onneksi meillä ei vielä ole niin väliä mitä päällensä laittaa, välillä itseä hirvittää kun koululainen pukee itsensä karmeisiin ryntteisiin ja painuu kouluun.
Meillä on muuten alkanut pinkkikausi esikoisella. Pinkkiä ja oranssia.

joska kirjoitti...

Meillä oli pinkkikausi eskarissa, siellä paras kaveri kun oli tyttö. Kaikki olisi pitänyt olla pinkkiä, sittemmin se on ollut ihan ällötysväri. Nykyään tärkeintä näyttää olevan massaan sulautuminen. Ei halunnut minun ompelevan itselleen takkia, piti saada kaupasta.

Anonyymi kirjoitti...

Heips,

huomasin sinun toisaalla kommentoineen pesukonevärjäystä. Olen alalla ihan noviisi, joten mitä vinkkejä voit antaa? Haluaisin värjäillä koneessa läjän vaatteita, esim. vanhoja velour tai froteevaatteita, alunperin vaaleita, nyt esim. oranssiksi. Kiitollinen olisin vinkeistä ;)!

joska kirjoitti...

Olen kyllä tehnyt pesukonevärjäystä useinkin, kovin kokeneeksi en itseäni kuitenkaan tunne. Aina se on yhtä jännittävää, ei tiedä mitä saa. Mitä enemmän luonnonkuituja, sitä paremmin vaate värjäytyy. Langat ovat yleensä tekokuitua joten ne eivät värjäydy mikä kannattaa huomioida. Ihan normaalit väriopin säännöt pätevät, tosin vaaleita pastelleja värjätessä tummilla tai kirkkailla väreillä ei vaaleankeltaisesta tms. ole mitään jälkeä. Tsemppiä!